Organisaties denken steeds meer in de term “toegevoegde waarde” als het over medewerkers gaat. Toegevoegde waarde is een begrip uit de economische wetenschappen, het drukt de essentie van produceren uit, namelijk het toevoegen van waarde aan goederen en diensten.

Wat is jouw toegevoegde waarde? Waarmee verdien jij jezelf terug?

Jouw werkgever heeft jou aangenomen, omdat die het talent in jou zag die de organisatie nodig heeft. Dit kan zijn deskundigheid, creativiteit of dat je goed kunt organiseren. Hieraan is een verwachting verbonden, dat jij met het inzetten van jouw talent iets kunt bijdragen aan het succes van het bedrijf.

Kun jij omschrijven welke toegevoegde waarde jij hebt? Voor welk succes jij de credits verdient? Heeft jouw klantvriendelijkheid bijgedragen aan de klanttevredenheid, hebben jouw heeft jouw gestructureerdheid ervoor gezorgd dat er meer werk kan worden verzet in minder tijd? Haal jij het maximale uit jouw talent? Of ligt de nadruk in jouw ontwikkeling op de vaardigheden waar je minder sterk in bent? Wanneer jij je sterke punten blijft ontwikkelen, dan blijf jij die toegevoegde waarde hebben in je werk.

Dus laat zien wat jouw toegevoegde waarde is en dan blijft jouw werkgever in jou investeren!