Organisatie ontwikkeling:

De sleutel tot bedrijfssucces bij Excel Yourself

Organisatieontwikkeling is een complex proces om veranderingen door te voeren die een onderneming in staat stelt beter te functioneren en zich aan te passen aan nieuwe situaties. De organisatiestructuur, werkprocessen en manieren van leidinggeven worden opnieuw ingericht om de effectiviteit en efficiëntie te verbeteren. Dit is belangrijk voor bedrijven om zich aan te passen aan nieuwe situaties en te zorgen voor groei en succes op lange termijn. 

Verandering brengt risico met zich mee en daarnaast veel onzekerheid. Excel Yourself helpt en ondersteunt jouw organisatie met het ontwikkelen en implementeren van passende oplossingen. We loodsen je door de verandering heen om aan het einde van de rit het belangrijkste doel van organisatieontwikkeling te bereiken: het beste halen uit de organisatie én uit het team.

Haal het beste uit je organisatie

Met organisatie ontwikkeling zorg je dat jouw organisatie als geheel succesvoller en efficiënter wordt. Door te focussen op de ontwikkeling van kernvaardigheden help je je team om beter samen te werken en sneller problemen op te lossen. Dit zorgt voor een sterkere organisatie die snel kan groeien. Het is belangrijk om te weten wat je team nodig heeft en hoe je deze vaardigheden kunt verbeteren. Zo blijf je voor op de concurrentie en maak je klanten tevreden.

Haal het beste uit je team

Jouw mensen zijn een belangrijke succesfactor. Als jouw medewerkers excelleren, dan excelleert jouw onderneming ook! Ga samen voor optimale inzet van talent die collectief de organisatie vooruitbrengt. Goede teamprestaties zorgen ervoor dat we onze doelen sneller bereiken. Als iedereen goed samenwerkt, komen we verder en ontwikkelt de organisatie als geheel mee. 

Hoe gaat jouw organisatie excelleren?

Excel Yourself helpt met:

Organisatie ontwikkeling & leiderschap

Organisatie ontwikkeling & leiderschap

De juiste structuur, HR strategie en leiderschap voor jouw organisatie.

Medewerker & team ontwikkeling

Medewerker & team ontwikkeling

Ontwikkel de kernkwaliteiten van je mensen en stimuleer de samenwerking voor een succesvol team.

HR advies & Tools

HR advies & Tools

Breng HR naar een hoger niveau met slimme HR strategie, processen en een solide basis.

Training & coaching

Training & coaching

De training en coaching is doelgericht om het maximale uit de talenten van de mensen te halen.

Aan de slag met HR- en Organisatie ontwikkeling?

Maak gebruik van de volgende online mogelijkheden:

HR & Organisatie analyse

Zet de HR & Organisatie analyse in om sterke punten en verbeterpunten in de HR strategie en processen in kaart te brengen en verder te optimaliseren.

Uitgebreide omschrjving

De HR & organisatie analyse bestaat uit een online vragenlijst over de manier waarop de HR thema’s zijn ingebed in de organisatie. In een verdiepend gesprek bespreken we de uitkomsten en leggen we de koppeling met de organisatie doelen.

Uit de analyse halen we speerpunten en leggen we verbanden tussen de verschillende onderwerpen. Vervolgens bepalen we wat er nodig is om HR en organisatie ontwikkeling te optimaliseren.

Als resultaat heb je een concreet plan van aanpak met doelen, activiteiten en planning.

€ 595,-

Assessments

De assessments geven inzicht in de kwaliteiten, drijfveren, persoonlijke voorkeuren en ontwikkelmogelijkheden van medewerkers, leidinggevenden en teams.

Uitgebreide omschrjving

Met een selectie assessment vergroot je de kans dat je de juiste kandidaat selecteert voor je organisatie. Met een ontwikkelassessment stimuleer je de groei van je medewerkers, behoud je talent en laat je je organisatie en de teamprestaties groeien.

Een assessment bestaat uit online vragenlijsten, een interpretatie van de uitkomsten, een verdiepend gesprek en een terugkoppeling van de uitkomsten inclusief een advies op maat.

In een persoonlijke rapportage, met een persoonlijk profiel en een competentieprofiel, zijn waardevolle ontwikkeltips opgenomen.

v.a. € 495,-

Whitepaper
In 4 stappen effectief een gedragscode uitrollen

Download de gratis whitepaper met vier stappen waar je direct mee aan de slag kunt. Ontdek hoe jij de omgangsvormen en gedragscode effectief kunt borgen in je organisatie.

Is het tijd om verbinding te maken tussen doelen en kwaliteiten?

Excel Yourself is dé partner op het gebied van professional development en vertaling naar HRM. Ik ondersteun de professionalisering van je organisatie, HR en je medewerkers. Dit doe ik door de verbinding te maken tussen de organisatie en de persoonlijke kwaliteiten van haar mensen en teams. Door de juiste talenten op de juiste plek in te zetten en de verwachtingen helder te krijgen. Zo benut je alle potentieel en bouw je met vertrouwen aan een winning team.

HR scan rapportage

Van Talent naar Succes

Je mensen zijn de basis van je succes en daarom wil je goede mensen binnenhalen en behouden. Een talentgerichte HR strategie kan hierin het verschil maken. Verbind jouw organisatiedoelen met de mensen in je organisatie en maak de vertaalslag naar een talentgerichte HR strategie om hun kwaliteiten optimaal in te zetten en ze gericht te laten ontwikkelen.           

Omgaan met grote veranderingen binnen jouw organisatie

Veranderingen binnen jouw organisatie kunnen onrust tot gevolg hebben. Met de Veranderbegeleiding van Excel Yourself helpen we je bijvoorbeeld om van nieuwe werkmethoden en bedrijfsstructuren een succes te maken. Door knelpunten bij verandering vroegtijdig vast te stellen, kun je je organisatie succesvol door veranderingen heen loodsen.

Kernkwaliteiten

Wat als je je medewerkers hun sterke punten zou laten ontwikkelen? Hen zou laten excelleren op waar ze goed in zijn? En je ze binnen jouw organisatie in zou zetten op een positie waar ze optimaal tot hun recht kunnen komen? Wat zou dat betekenen voor het succes van jouw onderneming? Excel Yourself helpt je bij het herkennen van talent en je mensen te stimuleren hun talenten tot hun recht te laten komen.        

Jouw HR businesspartner

Als jouw persoonlijke HR businesspartner geven we je gericht advies specifiek voor jouw organisatie. Met jarenlange ervaring als adviseur, op het gebied van organisatieontwikkeling en HR, adviseren we je hoe je met talentgerichte benadering HR naar een hoger niveau kan tillen en daarmee personele uitdagingen kan verbeteren. De HR professionals van Excel Yourself adviseren het management over de wijze waarop zij het beste uit mensen kunnen halen.

Opdrachtgevers

HR & Organisatie analyse bij ElkWelzijn

Met de HR & Organisatie analyse heeft ElkWelzijn inzicht gekregen in de HR processen en beleid, op welke punten de basis goed is en op welke punten verbetering gewenst was. Een goed uitgangspunt voor de prioritering van HR thema’s. 

In vervolg hierop heb ik een functie niveau matrix ontwikkeld, een strategisch opleidingsplan geschreven en ontwikkeladvies trajecten met verschillende medewerkers gedaan.

Teamsessie kernwaarden bij Huisman & Partners

De salarisadministratie is geautomatiseerd en de rol van de salarisadministrateur wordt meer adviserend. Om het team in hun nieuwe rol naar de klanten te versterken, heeft Excel Yourself een teamsessie kernwaarden gedaan met het salaris team van Huisman & Partners. De medewerkers hebben hun sterke punten en toegevoegde waarde gekoppeld aan de kernwaarden van de organisatie. Zo hebben zij synergie bereikt en voelden zij zich beter in staat om hun nieuwe rol te vervullen.

Succesvolle reorganisatie bij Centraal Orgaan voor Asielzoekers

In een reorganisatie wil je het proces zorgvuldig vorm geven en voldoende aandacht hebben voor de belangen van zowel de organisatie als de mensen. Als projectcoördinator heb ik zorg gedragen voor een soepele uitvoering van de personele transitie in de reorganisatie bij het Centraal Orgaan voor Asielzoekers. Door verbinding te leggen tussen afdelingen, heldere informatie en te verstrekken, processen te vereenvoudigen en draagvlak te creëren.

Interim HRM

Professional development bij Participe Delft

Hoe krijg je medewerkers mee in de snel veranderende omgeving in het sociaal domein? Met een professional development traject, bestaande uit het implementeren van nieuwe functies, een innovatief POP formulier en het voeren van gesprekken waarin verwachtingen en ontwikkeldoelen werden besproken, legde Participe Delft een basis voor duurzame ontwikkeling.

Wil je meer informatie of vrijblijvend kennismaken?

Of vul het contactformulier in

4 + 15 =