Ondanks toezeggingen van het kabinet op het gebied van salaris en bonus wordt er op 30 & 31 januari weer gestaakt in het onderwijs. De doelen van deze staking: een lagere werkdruk en betere carrièreperspectieven.

Veel leraren ervaren een hoge werkdruk. Daardoor krijgen zij het idee dat ze niet voldoende presteren, dat ze niet aan de verwachting van ouders, collega’s en leidinggevenden kunnen voldoen. Ze ervaren veel stress, lopen vast in hun werk, raken de motivatie kwijt en uitval door ziekte is meer dan eens het resultaat.

Werkgeluk
De beleving van werkdruk staat in relatie met werkgeluk. Werkgeluk ontstaat wanneer je voldoening vindt in je werk, wanneer je op een gezonde manier kunt werken, met fijne collega’s om je heen en je jezelf gewaardeerd voelt. Maar ook ruimte om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen draagt bij aan werkgeluk.

De eerste stap naar minder werkdruk en meer werkgeluk ligt bij jezelf. Pak de regie terug over jouw werk. Leer jezelf en jouw talenten kennen. Waar haal jij energie uit in je werk? Creëer inzicht en overzicht in wat je wil doen en wat je moet doen in je huidige werk. Hoe je door het werken vanuit jouw talenten die werkdruk het hoofd kunt bieden. En ga vervolgens in gesprek met jouw werkgever om aanknopingspunten voor de losse eindjes te vinden of grotere issues binnen het werk aan te kaarten.

Meer weten over hoe jij de regie kunt terugnemen?

Volg dan een van onze masterclasses en kom sterker in jouw schoenen te staan!