Sta jij af en toe even stil?

Alles in ons werk is erop gericht om altijd scherp te zijn, het beste uit jezelf te halen en een topprestatie te leveren. Maar je kunt niet onafgebroken excelleren en boven jezelf uitstijgen.

In de sport zie je hier duidelijke voorbeelden van. Een sporter bewaart het maximale voor díe wedstrijd die het verschil maakt. Een wielrenner doet het in een etappe waar hij weinig kans maakt even rustig aan en bewaart het beste voor de etappe die hij kan winnen.

Tussen de piekmomenten heb je momenten nodig van rust, herstel, reflectie en ontspanning. Neem eens de tijd om terug te kijken op de prestatie die je geleverd hebt of dat resultaat wat je hebt behaald. We zijn geneigd door te racen en te focussen op de volgende klus die geklaard moet worden. Sta eens stil bij de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt.

Zet je drang naar de volgende piek maar eens op een laag pitje en stel de verwachtingen omlaag bij. Je kunt dan even stilstaan bij jezelf. Om weer op te laden en om ruimte te maken voor ontwikkeling. Terug naar je kern.

Zo brand je jezelf niet op en ben jij in staat de optimale prestatie te leveren wanneer het moet!