Na een aantal jaren te hebben gewerkt in organisaties begon ik te twijfelen aan mijn kwaliteiten en capaciteiten. Ik deed ontzettend mijn best, maar het voelde alsof mijn leidinggevenden nooit tevreden waren. Hoe hard ik ook mijn best deed, ik voldeed niet aan de verwachtingen. Waarom lukte het me niet? Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik vastliep, mezelf erin kwijt raakte en niet meer gemotiveerd was. Hoe kon ik nu nog het beste uit mezelf halen?

Herkenbaar? Het kan wel!
Ik deed een stap terug en leerde te focussen op dat wat er écht toe doet. Om niet álles goed te willen doen, maar resultaat te boeken met die dingen waar ik wel goed in was. Daardoor groeide mijn zelfvertrouwen en kreeg weer plezier in mijn werk!

Focus op jouw unieke talent en haal het beste uit jezelf!
Want wanneer je focust op je sterke punten, jouw unieke kwaliteiten, dan haal je het beste uit jezelf en ben je meer dan ooit van waarde voor anderen. Bovendien motiveert het en kost het je minder energie. En je zwakkere punten verbeteren vanzelf mee!

Geef jouw persoonlijke ontwikkeling een boost en word geïnspireerd om vanuit de kernkwaliteiten te gaan werken. Jouw leidinggevende zal zien dat jij kunt excelleren, doordat je op deze wijze het maximale uit jezelf kunt halen. Je krijgt meer waardering en daardoor meer plezier in wat je doet.

Misschien denk je nu: “En waar begin ik dan?”

Stap 1: herken je talenten

Talent is de kwaliteit die je zelf meestal niet zo bijzonder vindt. Vaak ben je je niet eens bewust van je eigen talenten, juist omdat het je zo makkelijk af gaat. Jouw talent loopt als een rode draad door alles wat je doet. In je werk, hobby’s, sport of je sociale bezigheden. Ga eens bij jezelf (en bij anderen) na wat jij gewoon heel goed kunt en schrijf dit op.

Stap 2: bepaal de waarde van je sterke punten

Als jij je talenten hebt herkend, dan ga je bepalen wat je daarmee kunt. Stel, je bent niet zo goed in plannen maar wel besluitvaardig, dan is dat talent heel waardevol om prioriteiten te stellen in je werkzaamheden. Zo hoef je niet goed te kunnen plannen om wel goed te kunnen presteren. Hoe mooi is dat! Als jij je talenten optimaal weet in te zetten, dan ga je echt excelleren!

Stap 3: ontwikkel je sterke punten

“Maar…. dat kan ik toch al?” Dat klopt! Het is echter een misverstand dat je niet hoeft te werken aan dat talent. Een talentvolle voetballer moet ook blijven trainen om dat talent tot zijn recht te laten komen. Het gaat niet vanzelf. Gelukkig gaat het ontwikkelen van je talenten wel gemakkelijker dan het ontwikkelen van je zwaktes!

Als jij vertrouwt op je talenten, je sterke punten weet in te zetten en deze verder ontwikkelt, dan schakel jij zonder veel moeite over naar de volgende versnelling!

Meer weten over hoe jij jouw talent verder kunt ontwikkelen?

Volg dan een van onze masterclasses en kom sterker in jouw schoenen te staan!