Hoe maak ik een indrukwekkend CV? Deze vraag kreeg ik de laatst van twee mensen die hulp vroegen bij het maken van hun CV. Allebei zoeken ze een nieuwe baan en ze vonden het lastig om hun ervaring en competenties zó op papier te krijgen om daarmee indruk te maken.

Je CV wordt in eerste instantie maar heel kort bekeken, een recruiter beslist in een paar seconden of hij jouw CV opzij legt of grondiger gaat bestuderen. Het is dus belangrijk dat jij zijn aandacht vasthoudt. Met deze 5 tips zorg jij ervoor dat de recruiter jouw CV niet meteen weglegt!

  1. Probeer een eigen identiteit neer te zetten, met behulp van een persoonlijke omschrijving en door de ervaring toe te spitsen op de baan die jij zoekt. Zo kan een toekomstige werkgever lezen wie jij echt bent en wat jij meebrengt om van toegevoegde waarde te zijn.
  2. Gebruik een mooi template, Word heeft mooie ontwerpen die makkelijk in te vullen zijn. Vormgeving is het eerste waar recruiters naar kijken.
  3. Over de inhoud van je cv moet je ook goed nadenken. Niet alleen ga je aan de slag met wat eigenlijk je kernkwaliteiten (wat jou onderscheidt van anderen) en je kernwaarden (waarvoor je het doet) zijn. Je maakt ook alvast de vertaalslag naar je ambitie (wat je wilt) en je toegevoegde waarde (hoe jij je opgedane vaardigheden wilt inzetten in deze functie, wat je daar te bieden hebt). Je cv pas je dus aan elke werkgever aan, en: je richt het op de toekomst.
  4. Maak duidelijk naar welke functie je solliciteert. ‘Een cv moet op zichzelf kunnen staan, zonder een begeleidende motivatiebrief’, zeggen reruiters. Het ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik in deze specifieke sollicitatie’ kun je doen in een paar regels tekst bij je foto, waarin je een krachtig, kort profiel van jezelf schetst.
  5. Doe nog een laatste check. Vouw je cv doormidden en kijk wat de bovenste helft je zegt. ‘Dát moet je salespitch zijn

Wil jij ook een indrukwekkend CV? Met deze tips ga jij zeker weten indruk maken. Wil je hulp bij het maken van je CV? Neem dan contact met me op. Ik help je graag!