Sylvia Klink is HR expert voor MKB ondernemingen en gelooft net als ik in de toegevoegde waarde van HR en het excelleren vanuit je sterke punten. In deze gastblog deelt zij haar visie en ervaringen op haar rol en ambitie om meer impact te hebben als HR business partner.

 

“Als HR professional leren we allemaal in de loop van de tijd een eigen visie op HR te ontwikkelen en de een is daar meer mee bezig dan de ander. Waar de ene HR business partner met een hands-on mentaliteit graag aan de slag gaat met klussen in de uitvoering vanuit een vooraf bepaalde strategie, denkt de ander juist meer na over die strategie. De koers en de ontwikkeling van de organisatie is de rode draad hierin. En niet te vergeten de ontwikkelingen die extern een grote rol spelen.

Eén van de life changing events zoals het Corona virus heeft de wereld doen opschudden en niet in het minste die van veel ondernemers. Uitdaging op uitdaging stond er voor de deur om de business draaiende te houden en medewerkers aan het werk te houden.

De toekomst met veel onzekerheden, maar ook hopelijk wat optimisme voor ons allemaal, zorgt voor de nodige HR vraagstukken en dat vraagt ook iets van de HR business partner.

Ik spreek regelmatig met ondernemers en managers in mijn vakgebied hierover en wat ik veel hoor is: “Er ligt zoveel op mijn bordje en er komt steeds meer bij”.  Veel vraagstukken op het gebied van personeelsbeleid blijven liggen bij het management, en ze weten niet altijd dat de HR businesspartner die kan oppakken!

Tegelijkertijd spreek ik HR professionals die het gevoel hebben achter de feiten aan te lopen en helaas vaak op het laatst aan tafel geroepen worden bij het management. Dan pas wordt ingezien dat HR toch een belangrijke rol speelt, maar is er vaak alleen te repareren in plaats van gezamenlijk iets op te starten.

En dat is zo jammer! Jij, die HR business partner, doet er echt toe!
Ik zeg wel eens: “HR is altijd nodig, in goede, maar helaas ook in slechte tijden”.  Als HR Business partner leg je de link tussen de organisatiebelangen en de medewerkers, maar over zie je ook het geheel en kun je impact hebben naar het management toe.

Ik zie mijzelf  als een HR expert met kennis over mens en organisatie, maar tegelijkertijd ben ik een sparringpartner voor die ondernemer of manager. En ik voel het als mijn plicht om impact te maken, om iets neer te kunnen zetten zodat dit de organisatie naar een next level brengt!

Door mijn waarde te delen en mijn kwaliteiten in te zetten wil ik niet meer die HR professional zijn die de brandjes blust, maar wil ik echt aan de slag met de grote vraagstukken die dit jaar op de agenda staan (denk aan inzetbaarheid, werkbeleving, maar ook leiderschapsvraagstukken).

Daarom spreekt de aanpak van Excel Yourself mij zo aan. Aimée brengt je met de Masterclass “ Meer impact als HR Business Partner” naar een next level en laat je vanuit je kern excelleren zoals zij het noemt. Je leert hoe jij jouw sterke punten kunt inzetten in jouw werk en dat sterkt je. En hoe je indien nodig die sterke punten nog verder kunt ontwikkelen.  Zo leer je beter omgaan met de verwachtingen van de organisatie en hoe je echt IMPACT kunt maken!”

 

Wil jij net als Sylvia die impact hebben die bijdraagt aan het succes van de organisatie? En vanuit jouw toegevoegde waarde een échte HR business partner zijn in plaats van de HR expert die de brandjes blust? Dan is de online Masterclass “Meer impact als HR business partner” op 29 maart a.s. echt iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.