Om iets te bereiken moet je dingen doen en dingen laten. Maak daarbij weloverwogen keuzes. Wat levert het je op en wat moet je daarvoor doen of laten? Wat is jou het meeste waard?

Maaikel zijn huidige contract wordt in onderling overleg binnen enkele maanden beëindigd. Nu kan hij de baan van zijn leven krijgen, maar hij moet dan wel zijn (aanzienlijke) ontslagvergoeding laten schieten. Hij twijfelt! Want is het echt wel zijn droombaan? Wil hij daar zoveel voor opgeven? Komt er nog wel zo’n kans? Hij is geneigd alles aan te pakken.

Wat is Maaikel het meeste waard?
Financiële zekerheid, baangarantie, meer uitdaging in nieuwe rol of liever een vertrouwde rol?

Esther wil beter in haar vel zitten. Letterlijk en figuurlijk. Afvallen en sporten om lekkerder in haar lijf te voelen. En zo meer zelfverzekerd in haar schoenen te staan. Dan laat zij zichzelf meer zien in haar werk en kan zij gaan excelleren. Maar voor haar eerste doel moet ze iets doen. Én iets laten. Dat vindt ze lastig. Ze ziet een zware training niet zitten. En ze wil wel graag een lekker tussendoortje kunnen eten. Waarom is dat zo lastig? Wil ze het niet graag genoeg? Of voelt ze zich zo onzeker dat ze denkt dat ze het niet kan?

Wat is Esther het meeste waard?
Een fit en strakker lijf? Zelfvertrouwen krijgen/vasthouden? Onbeperkt snacken? Meer waardering van collega’s?

Sta je zelf voor zo’n dilemma bedenk dan altijd wat het je oplevert, wat je ervoor moet doen en wat je ervoor moet laten. Schrijf alles op en maak keuzes. Wat is jou het meeste waard?

Wil je op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen, tips en mogelijkheden? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief >>