Bouw een inclusieve organisatie

Diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid

Inspirerende masterclass voor HR professionals die een échte business partner willen zijn

Om als organisatie succesvol te zijn en onderscheiden vermogen te hebben in een competitieve markt, heb je talentvolle mensen nodig in je organisatie. Het aantrekken, behouden en ontwikkelen van (getalenteerd) personeel heeft daarom hoge prioriteit.

Een belangrijke oorzaak waarom organisaties lastig talentvolle medewerkers kan aantrekken en behouden, is dat er binnen de organisatie bepaalde opvattingen bestaan over opleidingsniveau, ervaring, achtergrond, leeftijd en de toegevoegde waarde van talent. Dit kan remmend werken en zelfs bepaalde groepen mensen op voorhand uitsluiten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat talent in sollicitatieprocedures (extern én intern) nauwelijks herkend en erkend worden. Uiterlijk en subjectiviteit wegen vaak belangrijker dan competentie. Vooringenomenheid over de “juiste” kandidaat geven je een achterstand als aantrekkelijk werkgever.

Systemische oplossingen en een inclusief organisatie ontwerp doorbreken deze patronen en gaan divers talent aantrekken. Maar hoe pak je dit aan? Wat kun je doen om aan een inclusieve organisatie te bouwen en waar begin je?

Marjolein Snieder – D&I specialist – en Aimée Floris – Talent expert – hebben een training ontwikkeld voor HR professionals, D&I consultants en recruiters, om een succesvolle DIG strategie op maat te ontwikkelen en in te bedden in je organisatie.

Wat leer je in deze masterclass?

De basis kennis over DIG

Verandering in de organisatie aanjagen

DIG zichtbaar en meetbaar maken

Een succesvolle DIG strategie ontwikkelen

De juiste interventies inzetten

De masterclass inclusief één op één coach gesprek kost 

€ 1.495,-

Wil je meer informatie ontvangen?

“Wat ik goed vond aan de masterclass was de kleine groep, de interactie, niet teveel theorie, de afwisseling met filmpje en praktijkopdrachten. Erg leuk en nuttig om ook met andere HRM’ers te kunnen sparren!”

Silvia

HR adviseur

“Aimée is een expert in haar vakgebied. Zij weet als geen ander het beste uit de mens te halen. Zij heeft het vermogen om je te laten groeien op zowel persoonlijk als op professioneel niveau. Een aanrader!”

Winodj Jhingoer

HR accountmanager

“De masterclass heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven, er werd met echte voorbeelden gewerkt en het was erg leuk om ook de praktijkcasus met anderen te doen. Er was veel tijd om je eigen casus te behandelen.”

Selma van Maarseveen

HR manager