Ontwikkelassessment

Ontdek je sterkste punten 

Weet jij je talent al ten volste te benutten?

In een tijd waarin we de druk voelen om te presteren en er een sterke focus ligt op talenten, wordt er van jou verwacht dat je eigenaarschap neemt over je eigen ontwikkeling en altijd het beste uit jezelf haalt. Maar soms ben je je niet bewust van bepaalde sterktes en zwaktes omdat je je eigen talenten in een ander perspectief ziet dan anderen of vertrouw je niet voldoende op je eigen sterktes.

wil jij meer inzicht in je kwaliteiten?

Talent, de rode draad in alles wat je doet

Talent is de kwaliteit in jezelf die je meestal niet zo bijzonder vindt. Juist omdat het je zo gemakkelijk af gaat. Het loopt als een rode draad door alles wat je doet, je studie, sport, hobby’s, sociale activiteiten. Daardoor ligt de focus vaak niet op je échte talenten. Mensen hebben juist de neiging te focussen op waar ze nog niet zo goed in zijn. En daar veel moeite en energie in te steken. Herken je dit? Waarom die effort om van een vijfje een zesje te maken als je met veel plezier kunt excelleren met je sterke punten?

Wil jij het maximale uit jezelf halen maar weet je niet precies waar jou mogelijkheden liggen of wat jouw sterke punten zijn? Dan is het een goed idee om jouw sterke en zwakke punten in kaart te brengen en te ontdekken hoe je jouw ontwikkeling een boost kunt geven. Dit geeft je houvast om je richting te bepalen en je ambities te verwezenlijken.

“Ik weet wel waar ik goed in ben, toch is het lastig om mijn kwaliteiten te benoemen” – Inge, marketing specialist

Wil jij meer inzicht in je sterke punten?

Door middel van een online persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentest en drijfverenonderzoek kom jij er achter wat jouw kernkwaliteiten zijn en in hoeverre jij deze gemakkelijk kunt ontwikkelen. Want als het je nu niet lukt, betekent dat niet dat het je nooit gaat lukken! Het ontwikkelen van je talent is namelijk meer dan alleen je natuurlijke aanleg, het vraagt ook motivatie en oefening.

In een persoonlijk gesprek bespreek ik met jou de uitkomsten van het online assessment en leggen we relaties tussen jouw competenties. Wanneer je dit inzicht hebt, dan gaan we dit samen vertalen naar een plan met concrete acties wat jij gaat ontwikkelen en hoe je dit gaat aanpakken. Dit kan ook een mooi uitgangspunt zijn voor het uitstippelen van je carrière pad! Ik geef je tips en jij kiest hoe jouw toekomst eruit ziet.

Wil jij je talenten en mogelijkheden in kaart brengen?

Meld je dan aan voor een vrijblijvende kennismaking

talent en jezelf ontwikkelen

Vijf misverstanden over talent

Persoonlijke ontwikkeling is meestal gericht op die punten waarop je naar de maatstaf nog tekort schiet. De sterke punten en competenties waar je een natuurlijke aanleg voor hebt, krijgen vaak niet genoeg aandacht. Dat is zonde want juíst je talent verdient de ruimte voor verdere ontwikkeling!

Er bestaan nogal wat misverstanden over talent:

  • Talent is een vast gegeven en kan niet veranderd worden
  • Mensen met talent hoeven niet te werken aan dat talent
  • Als je veel talent hebt, kan je alles
  • Als je in je kracht staat, gaat alles vanzelf
  • Talent is een meetbaar gegeven, dat je kan voorspellen

Om het maximale uit je talenten te halen, wil je ze verder ontwikkelen. En wanneer je je allersterkste punten optimaal weet in te zetten en blijvend weet te ontwikkelen, dan ben jij goud waard! 

Neem jij de ontwikkeling van je talent in eigen hand?

de online assessments van hrmforce geven je inzicht in je allersterkste punten en de ontwikkelbaarheid ervan

Wat vertellen de assessments je precies?

Big fifty persoonlijkheidsprofiel

De Big Fifty is een persoonlijkheidsanalyse, die scores geeft op de vijf belangrijkste persoonlijkheidsfactoren voor gedrag in werksituaties. In de rapportage wordt het persoonlijkheidsprofiel vertaald naar competenties. Per competentie wordt ook een indicatie gegeven van de mate waarin je deze competentie verder kunt ontwikkelen.

Cognitieve capaciteiten analyse

Een cognitieve capaciteitenanalyse, ook wel een ‘Ability Analysis assessment’ genoemd, meet hoe snel een persoon problemen kan begrijpen, zich een mening kan vormen en/of nieuwe dingen kan aanleren. Aan de hand van je antwoorden word je extra uitgedaagd. De vragen zijn daardoor niet te snel te makkelijk of te moeilijk. Met de uitkomsten wordt een valide en betrouwbare uitspraak gedaan over je werk- en denkniveau. 

Drijfveren onderzoek

In het drijfveren onderzoek wordt  geanalyseerd welke factoren je motiveren en welke niet. Motivatie is één van de essentiële onderdelen van succesvol je sterke punten ontwikkelen. De test helpt je begrijpen wat jouw motivatie verhoogt en verlaagt. 

Loopbaanwaarden analyse

Deze test geeft jou inzicht welke loopbaangebieden het beste passen bij jouw voorkeuren. Het biedt jou ondersteuning bij het beantwoorden van de vraag of concrete functies, rollen of organisaties passen bij de waarden die jij zelf van belang vindt om in jouw loopbaan te realiseren.

Loopbaankeuze test

In de loopbaankeuze test, ook wel ‘Career interest assessment’ genoemd, worden meerdere onderdelen met elkaar gematcht. Drie vragen zijn hierbij leidend: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’ De test geeft jou inzicht welke beroepen het beste bij jou passen en geeft uitleg waarom beroepen wel of niet bij jou passen. 

ik ben gecertificeerd voor het afnemen en interpreteren van de online assessments van

Wil jij inzicht in je talenten en mogelijkheden?

Ontdek wat Excel Yourself voor jou kan betekenen!

  06 24260549