Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass “Bouw een inclusieve organisatie”

5 november, 2021, 09:00 - 21 januari, 2022, 17:00

 

“Inclusion is not a matter of political correctness. It is the key to growth.”

In deze masterclass leer jij als HR adviseur hoe je jouw organisatie inclusiever kan maken. We kunnen niet meer om diversiteit en inclusie heen. Keer op keer laten onderzoeken zien dat diversiteit en inclusie zakelijk de juiste keus is én The Right Thing To Do is. Diversiteit gaat over verschillen. En deze verschillen zorgen voor verschillende perspectieven, betere besluitvorming, kwalitatievere oplossingen en meer innovatie. Iedereen wil op werk “erbij horen” en zichzelf kunnen zijn. Dat betekent werken in een inclusieve organisatie. Het verhoogt betrokkenheid en retentie, want medewerkers die gelukkig zijn op werk, blijven langer. En wat denk je van de War on Talent? Millennials en Generation Z kiezen bewust voor diverse en inclusieve organisaties, want ze zijn zelf ook divers! Nu is het moment om te starten en door te pakken met een actieve diversiteit en inclusiestrategie voor jouw organisatie. Weet je niet waar je moet beginnen? Dat is nou precies wat je in deze masterclass gaat leren! 

Heb jij duidelijk in kaart hoe divers en inclusief jouw organisatie is? In deze Masterclass leer je op welke signalen je moet letten. Diversiteit en Inclusie moet geen “Feestje van HR” worden. Maar hoe creëer je draagvlak binnen jouw organisatie? Het gesprek aangaan met hoge stakeholders over dit gevoelige onderwerp is lastig. Tijdens deze masterclass krijg je handvaten om goed beslagen ter ijs te komen. Dit onderwerp moet gedragen worden door de hele organisatie, wil het succesvol zijn. Met een stevige strategie en meetbare doelen maak je de grootste impact. In deze Masterclass leer je hoe je een succesvolle Diversiteit en Inclusie Strategie opzet, gebaseerd op wat werkt in de wetenschap en de praktijk! 

Training 1 bestaat uit een volle dag op een mooie locatie, inclusief een lekkere lunch. Omringt door HR professionals uit andere organisaties ga je samen aan de slag. Training 2 vindt in de ochtend plaats, ervaringen worden uitgewisseld, diversiteit en inclusie strategieën verder aangescherpt en de vertaalslag wordt gemaakt, van strategie naar acties. Na de trainingen krijg je nog 1 persoonlijk advies gesprek met een Diversiteit en Inclusie Expert die jou kan helpen met de uitdagingen specifiek voor jouw organisatie. Na de Masterclass maak je deel uit van een online HR community, waarin best-practices en tips worden gedeeld, want iedereen in die groep houdt zich bezig met Diversiteit en Inclusie!  

Programma 

 Training – 1 dag 

 • Wat is diversiteit? Wat houdt inclusie in? 
 • Unconscious Bias: Hoe onze onbewuste vooroordelen een grotere impact hebben dan we denken 
 • ABC’s of Breaking Bias 
 • Leren signaleren: Hoe divers en inclusief is jouw organisatie? 
 • Inclusie en leiderschap: draagvlak creëren onder belangrijke stakeholders 
 • D&I Strategie opzetten 

Online sessie – 1 dagdeel

 • Inclusie Framework 
 • Van denken naar doen 
 • Inclusie Interventies 
 • Actieplan op maat  

Persoonlijk Advies Gesprek – 1 uur 

 • Één op één coaching met een Diversiteit en Inclusie Expert 
 • Advies afgestemd op jouw situatie en organisatie 

Gegevens

Begin:
5 november, 09:00
Einde:
21 januari, 2022, 17:00
Evenement Categorieën:
,

Organisatoren

Excel Yourself
Core Crafters